Ingrediënten checklist

Jarenlang keek ik alleen naar de merken, mooie verpakkingen en wat de verkoopster me vertelde. Alleen dat zegt helemaal niets over de inhoud. Als je echt wilt weten wat er in je product zit kun je het beste de ingrediënten lezen. Deze staan verplicht op de verpakking. Wat er als eerste ingrediënt op staat, daarvan is het meeste aanwezig en zo loopt het af. Ik geef je de ingrediënten die je niet in je product wilt hebben en de ingrediënten die je wel graag in je product wilt hebben. Zo maakt het voor jou makkelijker om een goede, gezonde keuze te maken voor je huid.

Nee:

Parabenen of Phenoxyethanol
Benzoic Acid, Butylparaben (parabenen), Chlorhexidine, Chlormethylisothiazolinon, Digluconate, Ethylparaben (parabenen), Formaldehyde Methylparaben (parabenen), Phenoxyethanol, Propylparaben (parabenen), Triclosan)

Deze conserveringsmiddelen hebben een negatief effect op je lichaam. Parabenen hebben een hormoon verstorende werking en phenoxyethanol is een allergeen. Parabenen zijn ook gevonden in weefsel van borstkanker.

Op Petroleum gebaseerde minerale oliën en wassen
(Petrolatum, Vaseline, Parafinnum, Ceresin, Ozokerit, Cera microcrystallina)

Dit type vet sluit je huid af en verstoort de balans van je huid. Je huid wordt er droog en trekkerig van waardoor je er steeds meer van wil smeren. Dit werkt verslavend en daardoor wordt je er afhankelijk van.

Synthetische parfums
Kunstmatige geurstoffen zijn de grootste veroorzaker van huidallergieën. Parfumresten blijven achter in de bovenste lagen van de huid. Hierdoor verouderd je huid.

Poly ethyleen glycol
De afkorting PEG- wordt gebruikt met daarachter een nummer. Naast dat deze emulsifier een uitdrogend effect heeft op de huid, komen er bij de productie van deze stof ook ongezonde bijstoffen vrij (dioxane).

Schuimmiddelen (Sodium Lauryl Sulfate en Sodium Laureth Sulfate, ook wel SLS en SLES genoemd). Deze stoffen zorgen voor een schuimend effect in producten, maar zijn uitdrogend en zeer irriterend.

UV Filters (Benzophenone-3 Oxybenzone Octocrylene Homosalate Avobenzone). Deze UV filters werken sterk allergiserend.

Siliconenolie (Dimethicone en Cyclomethicone). Deze olie vind je vaak terug in anti-aging producten omdat het de lijntjes opvult, maar daarbij sluit het ook de huid af.

Benzoic Acid, Butylparaben (parabenen), Chlorhexidine, Chlormethylisothiazolinon, Digluconate, Ethylparaben (parabenen), Formaldehyde Methylparaben (parabenen), Phenoxyethanol, Propylparaben (parabenen), Triclosan)

Wat wil ik wel in een product?

 

Natuurlijke vitamines en Hydratatie
Deze beschermen je huid en zorgt voor Celvernieuwing:
Vit A (retinyl palmitate)
Provit B5 (panthenol),
Vit C (ascorbyl phosphate)
Vit E (d-alpha-beta- gamma-delta-tocopherol of d-mixed-tocopherols)
Hylaronzuur (plantaardig)

Natuurlijke beschermlaag:
Allanton
Urea
Phospholipide
Lactic of Citric Acid
Natrium of Sodium Lactate
Ceramide
Squalaan

Verzorgende hoogwaardige Oliën en wassen:
Jojoba-olie
Sesamolie
Teunisbloemolie
Sheabutter
Macadamiaolie
Arganolie
Kokosolie
Baobabolie
Marulaolie
Rozenbottelolie

UV filters:
Zinkoxide

Logo PuraVida Amsterdam

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang 10% korting!

Je hebt je succesvol aangemeld!